Monday, July 18, 2016

MyCorps, Cambodia : Mission 2

Modelled after international volunteer group Peace Corps, MYCorps is a platform for Malaysian youths to participate in community service programmes locally and abroad.  


Discover
Immerse yourself in a new country. Live as a local, join their community and learn more about their traditions, culture and stories. Become a citizen of the world.

Level Up
Through empowering workshops and unique service experiences, gain new skills and abilities and personal growth. Return home with a renewed mindset, a global perspective and a clear sense of purpose shaped by real-world experiences.

Create An Impact
Work with local communities and make a meaningful and sustainable impact. Learn from each other, share your knowledge, work with change-makers and become one along the way.

Leave A Legacy
Make lifelong friends at home and around the world. Continue developing yourself as a MYCorps Fellow, connect with future trainees and contribute to the growth of the community.



WHO CAN JOIN THIS PROGRAMME
  • MYCorps is open to all Malaysian citizens within the age of 18-30 years old. 
  • You must be able to understand and converse in basic English. 
  • You must own a passport valid for more than 6 months and have a willingness to travel overseas. 
  • Apply for a position through our registration page by clicking the button below.


IMPORTANT DATES
Applications process : 1st June - 8th August 2016
Candidates confirmed : 17th August 2016
Service Training Begins : 3rd September 2016
Departure to Selected Asean Country : 5th October 2016
3-month Mission Conclude : 13th December 2016
1 week Post Training : 14th - 19th December 2016


You can read more on their first mission to Cambodia here
If you are interested in joining, please do register at this link.

Applicants are REQUIRED to submit their Videos along with the registration form.
Your video must answer “Why do you want to be a part of MYCorps?”
The video should be uploaded to YouTube and link to be submitted in the form.
Your video must NOT exceed 2 minutes.


Thursday, June 30, 2016

Tanah Lot di bawah Budi Emas Resources serendah RM50K area Teluk Panglima Garang

Salam semua

Since 2016 memang goal saya nak memperbanyakkan investment dalam bidang property, saya dan kakak saya decided untuk beli tanah lot kosong di kawasan Teluk Panglima Garang, Selangor.

2 minggu lepas pada hari Ahad kami sekeluarga ke sana untuk melihat pembangunan di kawasan berdekatan. Dua orang daripada staffs Budi Emas Resources telah berbesar hati bawak kami sekeluarga dengan 4WD diorang keliling kampung.

Memang tengah pesat membangun. Terutamanya IJM Land yang tengah bina Bandar Rimbayu dan EcoWorld dalam 15minutes away dan jugak terletak berdekatan seksyen 30 Shah Alam.




 Sempena musim raya ni Budi Emas tengah buat promosi untuk tanah lot 40x60 dengan harga serendah RM50K. Memang berbaloi sangat kalau nak beli dengan harga semurah tu. 
Dalam masa 5 atau 10 tahun memang akan padat kawasan tu.

Beli Tanah Lot Banglo dengan harga yang mampu milik
Dapatkan tapak dulu untuk buat rumah impian. Design boleh guna kreativiti sendiri dan bajet sendiri. Kepuasan semua ditangan anda.
Dengan keluasan tanah 40x60 anda boleh membina rumah saiz anggaran 25x40 atau nak lagi besar pun boleh.


1. LOKASI SRI CHEDING 4
KELUASAN 40x60
HARGA RM50,000-00


2. LOKASI DI KG SRI CHEDING 5
KELUASAN 59x60
HARGA RM65,000-00


Budi Emas juga ada 

Kalau berminat boleh contact sendiri Budi Emas di FB mereka : FB Budi Emas
atau Call/Whatsapp O11-33779188
 

 

Monday, June 20, 2016

SMS Marketing

Untuk rakan-rakan usahawan yang berminat untuk marketkan produk atau pun servis anda, boleh menggunakan application BulkSMS dan ikuti langkah-langkah seperti di bawah :

1-Pelanggan/bakal pelanggan sms/whatsapp/call dsbgnya.
2-Buka PC/laptop. Buka notepad, masukkan satu nombor satu line. Save As sebagagai dot CSV.
3-Save dalam folder dropbox di PC.
4-Beli Xpax Celcom (satu sms 4 sen)
5-Download app BulkSMS dari Google Play (rootkan/jailbreak HP).
6-Download dropbox app (file csv kita tu dalam tu)
7-Buka BulkSMS app, upload file csv tu dan tulis sms.
8-Send.

No 2 tu boleh buat hari-hari. Insyaallah sikit2 lama jadi bukit.
Untuk elak duplicate number, pergi ke textmechanic.com/Remove-Duplicate-Lines.html
Untuk kira ada bape no klik http://www.tools4noobs.com/online_tools/count_lines/


Semoga bermanfaat!! 

Untuk pengetahuan, Android hanya limitkan penghantaran 100 sms untuk setiap jam.
Kalau nak remove limit ni kena gunakan command root.

Sunday, June 12, 2016

Singapore Day Trip ( Singapore City Tour) RM135 per person





Singapore Day Trip ( Singapore City Tour)
RM135 per person
Depo RM50 jer utk sepanjang bulan Ramadhan
.

Booking awl sebulan sebelum trip anda layak untk dapatkan FREE TRAVEL INSURANCE BERJUMLAH RM100,000

Pakej Termasuk :

🚌 Bas dari KL-SIN-KL
🌉 Lawatan ke
✔ Merlion Park
✔ Bugis Street
✔ Arab Street - Masjid Sultan
✔ Garden By The Bay
✔ Sentosa Island
✔ Marina Bay Sand-Light And Water Show
Sarapan Pagi dan teh
🍟 Makanan ringan dan air minuman

Tidak Termasuk :

Tiket MRT ( Anggaran 12 SGD)
Makan tengahari (Anggaran 8 SGD)
Train Sentosa Island ( 8 SGD)
Insuran perjalanan (PILIHAN) RM10/Pax
.
PILIH DATE ANDA..JGN LAMBAT NT GIGIT JARI LEERRR
.
DATE SINGAPORE DAYTRIP

DATE TRIP JULAI
29-30 JUL
22-23 JUL
.
.
DATE TRIP OGOS
05-06 OGOS
12-13 OGOS
19-20 OGOS
26-27 OGOS
.
.
DATE TRIP SEPT
02-03 SEPT
09-10 SEPT
16-17 SEPT
23-24 SEPT
.
.
DATE TRIP OCT
07-08 OCT
14-15 OCT
21-22 OCT
28-29 OCT
.
.
DATE TRIP NOV
04-05 NOV
11-12 NOV
18-19 NOV
25-26 NOV
.
.
DATE TRIP DEC
02-03 DEC
09-10 DEC
16-17 DEC
23-24 DEC
30-31 DEC

PLEASE : PAKEJ BERMULA DARI KL SENTRAL DAN RNR DALAM PERJALANAN DARI KL KE JOHOR

Booking : 📲 Whatsapp 013 9830996
Booking : 📲 Whatsapp 013 9830996
Booking : 📲 Whatsapp 013 9830996

Friday, June 10, 2016

eUsahawan by MDEC under #YouCanDuit campaign


APA ITU eUSAHAWAN
eUsahawan merupakan suatu inisiatif bertujuan untuk menerapkan nilai dan ilmu keusahawanan digital di kalangan usahawan mikro yang sedia ada serta orang awam yang berminat untuk menceburi bidang keusahawanan. Peserta akan menjalani kursus keusahawan digital jangka pendek di institusi kemahiran yang terpilih.
SIAPA YANG LAYAK
Terbuka kepada semua usahawan mikro di Malaysia terutamanya kepada usahawan yang sudah mempunyai produk yang berpotensi untuk dipasarkan.
Ketahui maklumat terkini berkenaan kursus eUsahawan yang ditawarkan di laman Facebook eUsahawanMY. Daftar sekarang untuk ketahui cara-cara menjana pendapatan digital yang lumayan!