Monday, July 18, 2016

MyCorps, Cambodia : Mission 2

Modelled after international volunteer group Peace Corps, MYCorps is a platform for Malaysian youths to participate in community service programmes locally and abroad.  


Discover
Immerse yourself in a new country. Live as a local, join their community and learn more about their traditions, culture and stories. Become a citizen of the world.

Level Up
Through empowering workshops and unique service experiences, gain new skills and abilities and personal growth. Return home with a renewed mindset, a global perspective and a clear sense of purpose shaped by real-world experiences.

Create An Impact
Work with local communities and make a meaningful and sustainable impact. Learn from each other, share your knowledge, work with change-makers and become one along the way.

Leave A Legacy
Make lifelong friends at home and around the world. Continue developing yourself as a MYCorps Fellow, connect with future trainees and contribute to the growth of the community.



WHO CAN JOIN THIS PROGRAMME
  • MYCorps is open to all Malaysian citizens within the age of 18-30 years old. 
  • You must be able to understand and converse in basic English. 
  • You must own a passport valid for more than 6 months and have a willingness to travel overseas. 
  • Apply for a position through our registration page by clicking the button below.


IMPORTANT DATES
Applications process : 1st June - 8th August 2016
Candidates confirmed : 17th August 2016
Service Training Begins : 3rd September 2016
Departure to Selected Asean Country : 5th October 2016
3-month Mission Conclude : 13th December 2016
1 week Post Training : 14th - 19th December 2016


You can read more on their first mission to Cambodia here
If you are interested in joining, please do register at this link.

Applicants are REQUIRED to submit their Videos along with the registration form.
Your video must answer “Why do you want to be a part of MYCorps?”
The video should be uploaded to YouTube and link to be submitted in the form.
Your video must NOT exceed 2 minutes.


Thursday, June 30, 2016

Tanah Lot di bawah Budi Emas Resources serendah RM50K area Teluk Panglima Garang

Salam semua

Since 2016 memang goal saya nak memperbanyakkan investment dalam bidang property, saya dan kakak saya decided untuk beli tanah lot kosong di kawasan Teluk Panglima Garang, Selangor.

2 minggu lepas pada hari Ahad kami sekeluarga ke sana untuk melihat pembangunan di kawasan berdekatan. Dua orang daripada staffs Budi Emas Resources telah berbesar hati bawak kami sekeluarga dengan 4WD diorang keliling kampung.

Memang tengah pesat membangun. Terutamanya IJM Land yang tengah bina Bandar Rimbayu dan EcoWorld dalam 15minutes away dan jugak terletak berdekatan seksyen 30 Shah Alam.




 Sempena musim raya ni Budi Emas tengah buat promosi untuk tanah lot 40x60 dengan harga serendah RM50K. Memang berbaloi sangat kalau nak beli dengan harga semurah tu. 
Dalam masa 5 atau 10 tahun memang akan padat kawasan tu.

Beli Tanah Lot Banglo dengan harga yang mampu milik
Dapatkan tapak dulu untuk buat rumah impian. Design boleh guna kreativiti sendiri dan bajet sendiri. Kepuasan semua ditangan anda.
Dengan keluasan tanah 40x60 anda boleh membina rumah saiz anggaran 25x40 atau nak lagi besar pun boleh.


1. LOKASI SRI CHEDING 4
KELUASAN 40x60
HARGA RM50,000-00


2. LOKASI DI KG SRI CHEDING 5
KELUASAN 59x60
HARGA RM65,000-00


Budi Emas juga ada 

Kalau berminat boleh contact sendiri Budi Emas di FB mereka : FB Budi Emas
atau Call/Whatsapp O11-33779188
 

 

Monday, June 20, 2016

SMS Marketing

Untuk rakan-rakan usahawan yang berminat untuk marketkan produk atau pun servis anda, boleh menggunakan application BulkSMS dan ikuti langkah-langkah seperti di bawah :

1-Pelanggan/bakal pelanggan sms/whatsapp/call dsbgnya.
2-Buka PC/laptop. Buka notepad, masukkan satu nombor satu line. Save As sebagagai dot CSV.
3-Save dalam folder dropbox di PC.
4-Beli Xpax Celcom (satu sms 4 sen)
5-Download app BulkSMS dari Google Play (rootkan/jailbreak HP).
6-Download dropbox app (file csv kita tu dalam tu)
7-Buka BulkSMS app, upload file csv tu dan tulis sms.
8-Send.

No 2 tu boleh buat hari-hari. Insyaallah sikit2 lama jadi bukit.
Untuk elak duplicate number, pergi ke textmechanic.com/Remove-Duplicate-Lines.html
Untuk kira ada bape no klik http://www.tools4noobs.com/online_tools/count_lines/


Semoga bermanfaat!! 

Untuk pengetahuan, Android hanya limitkan penghantaran 100 sms untuk setiap jam.
Kalau nak remove limit ni kena gunakan command root.

Sunday, June 12, 2016

Singapore Day Trip ( Singapore City Tour) RM135 per person





Singapore Day Trip ( Singapore City Tour)
RM135 per person
Depo RM50 jer utk sepanjang bulan Ramadhan
.

Booking awl sebulan sebelum trip anda layak untk dapatkan FREE TRAVEL INSURANCE BERJUMLAH RM100,000

Pakej Termasuk :

๐ŸšŒ Bas dari KL-SIN-KL
๐ŸŒ‰ Lawatan ke
✔ Merlion Park
✔ Bugis Street
✔ Arab Street - Masjid Sultan
✔ Garden By The Bay
✔ Sentosa Island
✔ Marina Bay Sand-Light And Water Show
Sarapan Pagi dan teh
๐ŸŸ Makanan ringan dan air minuman

Tidak Termasuk :

Tiket MRT ( Anggaran 12 SGD)
Makan tengahari (Anggaran 8 SGD)
Train Sentosa Island ( 8 SGD)
Insuran perjalanan (PILIHAN) RM10/Pax
.
PILIH DATE ANDA..JGN LAMBAT NT GIGIT JARI LEERRR
.
DATE SINGAPORE DAYTRIP

DATE TRIP JULAI
29-30 JUL
22-23 JUL
.
.
DATE TRIP OGOS
05-06 OGOS
12-13 OGOS
19-20 OGOS
26-27 OGOS
.
.
DATE TRIP SEPT
02-03 SEPT
09-10 SEPT
16-17 SEPT
23-24 SEPT
.
.
DATE TRIP OCT
07-08 OCT
14-15 OCT
21-22 OCT
28-29 OCT
.
.
DATE TRIP NOV
04-05 NOV
11-12 NOV
18-19 NOV
25-26 NOV
.
.
DATE TRIP DEC
02-03 DEC
09-10 DEC
16-17 DEC
23-24 DEC
30-31 DEC

PLEASE : PAKEJ BERMULA DARI KL SENTRAL DAN RNR DALAM PERJALANAN DARI KL KE JOHOR

Booking : ๐Ÿ“ฒ Whatsapp 013 9830996
Booking : ๐Ÿ“ฒ Whatsapp 013 9830996
Booking : ๐Ÿ“ฒ Whatsapp 013 9830996

Friday, June 10, 2016

eUsahawan by MDEC under #YouCanDuit campaign


APA ITU eUSAHAWAN
eUsahawan merupakan suatu inisiatif bertujuan untuk menerapkan nilai dan ilmu keusahawanan digital di kalangan usahawan mikro yang sedia ada serta orang awam yang berminat untuk menceburi bidang keusahawanan. Peserta akan menjalani kursus keusahawan digital jangka pendek di institusi kemahiran yang terpilih.
SIAPA YANG LAYAK
Terbuka kepada semua usahawan mikro di Malaysia terutamanya kepada usahawan yang sudah mempunyai produk yang berpotensi untuk dipasarkan.
Ketahui maklumat terkini berkenaan kursus eUsahawan yang ditawarkan di laman Facebook eUsahawanMY. Daftar sekarang untuk ketahui cara-cara menjana pendapatan digital yang lumayan! 

Wednesday, June 8, 2016

eRezeki by MDEC under #YouCanDuit campaign

 

About eRezeki

The eRezeki programme is based on crowdsourcing concept, with specific focus on crowd service-based models. The programme aims to benefit especially the low-income household by enabling and connecting them to digital income opportunities. Through eRezeki, participants will be trained, qualified and matched againsts suitable tasks or work. By participating in the programme, you will eventually be able to perform work and earn additional income. Work are being sourced from international market as well as from local market and corporations. Pusat eRezeki have also been established at strategic locations across the country to enable citizens who does not have access to good ICT infrastructure and high-speed broadband internet connection, to participate in the program. Pusat eRezeki will also provides training sessions and assistance to ensure you can effectively participate in the programme.

Who is Eligible?

Malaysians citizens with a household income of below RM4,000 per month, including students, housewives, retirees and senior citizens. Registration is free and we highly recommend you to register via Pusat eRezeki.

Type of Work

The following categories of tasks are currently available via the eRezeki Programme.



1. Digital Micro Task

Simple task involving data entry, review and processing of images or actions that requires no-specific skills or high level of skills to perform the tasks. However, worker might need to be trained and qualified prior to performing certain tasks.

Example of Digital Micro Task are basic data entry tasks, removing duplicated data (data cleansing), photo / image moderation, Download-Install task, Search Engine Optimization (SEO) related tasks, and Social Media related tasks (e.g. post comment and screen capture).

2. Digital Work 

Work or tasks in specific domain area such as application and software development, creative and graphic design, language-based work and many more. Requires specific skills to perform the work.

Example of Digital Work are developing website, mobile application development, create logo or graphic design for a product or a company, software testing, audio/video transcription work, and document format conversion.

3. Non-Digital Work

Work or tasks such as survey, running errands and domestic services which were distributed online but has to be performed offline.

Example of non-digital work are conducting survey, price watch, doing part-time work such as part-time crew, running errands and offering services such as plumber, electrician and cleaner. This type of work normally are provided by companies or individuals in the locality. Our local partners that facilitate this category of work normally will requires additional sign-up requirements and will also provide relevant training to you.

4. Digital Work (Passive)

Work or tasks performed of which income is realized upon successful purchase of work outputs (e.g. photo / graphic), or commission earned from successful referral (e.g. dropshipping)

Example of this work or tasks under this category would be submission of your existing work, example if you like to take photos or create vector graphics, you could potentially upload some of your work and offer them to buyers. If any of your work got purchased, you will then get the rewards. Another example is becoming a dropshipper and to help promote products through your existing network.

If you're interested, please register HERE










Tuesday, June 7, 2016

List of Pure and Authentic Kelantan Restaurants in Kuala Lumpur and Selangor

Cuba angkat tangan sikit sesiapa yang tak pernah merasai kenikmatan Nasi Dagang dengan ikan tongkol, Nasi Kerabu dengan daging bakar dan solok lada, Laksam, Nasi Kak Wok, Nasi Berlauk Air Dingin, kuih-muih yang meriah macam akok, tahi itik, benang ayam, etc. 

Amboiiii lapaq nauuuu bila terbayang semua tu!

Since family saya pun berasal dari Kelantan, kami selalu on the quest carik restoran Klate yang authentic area KL dan Selangor ni.
Dan since family kami duduk di Selayang, kebanyakan restoran-restoran ni pun kebanyakan terletak berdekatan area-area sini juga.
Sebab kalau nak balik Klate selalu tak mampu la kannn...


1. Restoran Hatinie
    No 20 Jalan Selendang 10/10, Seksyen 10, Shah Alam

2.  Restoran Nasi Kak Wok
     Platinum Walk, Setapak

3.  Restoran Nasi Berlauk Wau Bulan
     (Berhadapan dengan KFC)
     No. 57, Jalan 2/16
     Bandar Baru Selayang
     68100 Batu Caves
     Selangor 


4. Restoran Leha Kelfood 
    Jalan Melati Utama 4, Melati Utama, 5
    3100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, 
    Malaysia

5. MZ Darul Naim
    No. 64, Lorong Haji Hussein 2, Kampung Baru, 
    50300 Kuala Lumpur, 50300, Malaysia 
  

Sunday, June 5, 2016

Blue vs Red Ocean Strategy

Alkisahnya, a friend of mine shared this newspaper clip on Whatsapp.
Aku pun baca. An article of an interview of property investor Evergreen Venues Sdn Bhd's General Manager, Lung Hien Chou. Then suddenly at the end of the article, he was asked if he'd prefer Blue or Red Ocean Strategy. And he answered of course, Blue Ocean Strategy.




What the hell is Blue or Red Ocean Strategy??




Blue Ocean Strategy vs Red Ocean Strategy
Basically, blue ocean strategy ni melibatkan penerokaan bidang baru dalam bidang perniagaan. Kiranya, strategy ini lebih kepada meng-inovasi cara-cara baru untuk jadi unik daripada produk atau servis yang sedia ada. Sesuai untuk pengusaha-usaha kecil yang masih baru sebab membolehkan differentiation dan low cost. Menjadi lain dari yang lain dengan memotong kos.

Dan red ocean pula melibatkan persaingan di dalam market space yang sedia ada.
Mengeksploitasi demand yang sedia ada dan perlukan strategy yang bagus dalam persaingan. Red ocean strategy ni biasanya sesuai untuk BIG PLAYERS yang sudah lama established di dalam sesuatu bidang.

Tuesday, May 31, 2016

MB Group Escadia Double Storey Terrace 4R3B in Desaru, Johor


Weekend lepas (29-30 May 2016), kami sekeluarga pergi bercuti di Legoland, Johor Bahru.
On the way back ke KL pada hari Isnin, sempat singgah kejap di rumah PERTAMA saya.
Since this is my first property purchase, agak excited la jugak about it.
It's a joint purchase with someone I know dearly, and we decided to invest in property since umur kami berdua pun dah makin meningkat kan... 
We knew about it from my friend's colleague who just bought a house herself in the same area. Orang cakap area Taman Desaru Utama ni hot sebab Petronas RAPID project baru bukak a refinery plant in Pengerang. So rental value around this area just went boom!!

Ok, the details are as per below :


DEVELOPER Continental Management Sdn Bhd
LOCATION Taman Desaru Utama, Bandar Penawar, Kota Tinggi, Johor
LAND TENURE Leasehold
PROPERTY TYPE Double Storey Terrrace House
TOTAL UNIT 352
UNIT TYPE Phase 1 Type A (4R, 4B) – 2,322 – 2,412 sq ft
Phase 2 Type A (4R, 3B) – 2,244 – 2,314 sq ft
Phase 2 Type B (4R, 3B) – 1,967 – 2,040 sq ft
LAND AREA Land Area: 22’ x 70’
FACILITIES LIST Gated & Guarded
STATUS Current Development
SALES PERSON CONTACT DETAILS 018-793 9163018-794 9163


 

About the Property

Located away from the fuss and buzz of city life, Escadia promises serenity and ultimate relaxation amidst mother nature. Indulge in quality housing surrounded by beautiful and unspoilt nature- oriented attractions, beach resorts and a laid-back ambience. Take advantage of multiplier and spin-off effects from the investments at the nearby Desaru Coast and Pengerang Integrated Petroleum Complex (PIPC). Discover a home where you can feel calm and relaxed while evoking holiday fun and excitement for all, here at Escadia!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rumah ni 4 bedrooms, with 3 bedrooms dekat second floor and another bedroom at the first floor. Master bedroom is quite spacious, but the other ones are a bit small to my liking. Each bedroom ada a basic toilet with shower and WC. And all areas dah siap dengan tiles. Dining area and kitchen bersambung dengan ruang tamu, so kena invest sikit buat partition in between those 2 areas.

What I love the most about the house is the glass balcony. I've always wanted a glass balcony di rumah sendiri haha! 

Memang dekat yang amat dengan pantai Desaru dan pantai Balau. Dalam 5 minit drive aja ke pantai! So insya Allah boleh juga dijadikan homestay untuk disewa harian nanti.
 



Toilet dan WC yang basic sahaja





Living room area dan entrance dari pagar luar

Master bedroom



Apa yang paling best adalah downpayment hanya RM10K anddd...

✔ FREE Legal Fees On SPA
✔ FREE Legal Fees On Loan Document
✔ FREE Stamp Duty On Loan Document
✔ TOTAL Saving RM 15,000 !!
☞ Down Payment ONLY RM 10,000
3 min from Senai – Desaru Expressway
5 min to Desaru Beach
30 min from Malaysia priority project RAPID which investment over RM 100billion! (Incoming Employment 100k)

Thursday, May 26, 2016

Mengenali Negara-Negara Balkan

balkans 
Peta ini adalah ehsan Google

Di mana terletak sebenarnya negara-negara Balkan ini?
Dan kenapakah negara-negara ini tertakluk dibawah Balkan peninsula?

Firstly, sebagai introduction - Balkan ini adalah kawasan atau wilayah di area tenggara Eropah yang diambil nama sempena pergunungan Balkan (yang terletak antara Siberia dan Bulgaria). Jadi, negara-negara yang dirangkumi di bawah wilayah Balkan ini termasuklah Slovenia, Croatia, Bosnia dan Herzegovina, Serbia, Montenegro, Macedonia, Albania, Greece, Turkey, Bulgaria dan Romania.

Apa yang menariknya dengan negara-negara Balkan ini?

Boleh dikatakan kebanyakan daripada negara-negara Balkan ini masih suci keindahan alamnya dan masih tidak "disentuh" oleh modernisasi dan pembangunan manusia. Negara-negara ini tersangat exotic dan rare di mata pelancong dari Malaysia.

Apakah tempat-tempat yang wajib dilawati di negara Balkan (mengikut negara)?

  • Bihaฤ‡, Mostar dan Sarajevo - Bosnia dan Herzegovina
  • Istanbul -  Turkey
  • Athens - Greece
  • Skopje - Macedonia
  • Prizren - Kosovo
  • Valbona - Albania
  • Kotor - Montenegro
  • Zagreb, Dubrovnik, Plitvice Lakes National Park - Croatia
Untuk travel ke semua negara-negara Balkan ni, duration trip paling optimum adalah sekurang-kurangnya 2 minggu.
Baru worth it!
Apa lagi, mari kita ke negara Balkan.
Once in a lifetime punya experience ni, insya Allah.

Wednesday, May 25, 2016

SKIM USAHAWAN BUMIPUTERA

[ PERTANDINGAN UNTUK USAHAWAN ]
Sila share untuk manfaat sahabat usahawan

1.SKIM USAHAWAN PERMULAAN BUMIPUTERA SUPERB.
- Geran sehingga RM500,000
- Umur 18 - 40 tahun.
- Semua jenis perniagaan boleh sertai as long as your business tak lebih 3 tahun.
- Tak ada syarikat pun boleh masuk
- Isi borang sahaja dan upload video 2 minit
INFO : http://www.teraju.gov.my/skim-usahawan-permulaan-bumiputera/
BORANG : superb.teraju.gov.my


2. PUNB Biz Challenge 2016
- Hadiah wang tunai RM100,000
- Perniagaan dalam sektor peruncitan, pengedaran dan pemborongan
- umur 18 - 33 tahun
- sekurangnya sudah setahun berniaga
- Tarikh tutup 30 Jun.
INFO dan borang : http://www.punb.com.my/index.php

3. NBOS Competition
- Hadiah Wang Tunai RM30,000 dan dana permulaan RM50,000. Total hadiah RM350,000
- Umur 16 tahun dan ke atas (tiada had)
- Sektor Sektor perkhidmatan, Pembuatan, Pertanian, Social Entrepreneurship
- Isi borang sahaja
- Pastikan idea perniagaan berimpak tinggi
- Tarikh tutup 30 Jun.
INFO dan borang : http://nboscompetition.my/bm/

4. HALAL HI-TECH CHALLENGE 2016
- Hadiah berupa geran perniagaan berjumlah RM5,000,000
- Khas untuk syarikat yang berkaitan indusrti halal ( buat produk halal atau perkhidmatan yang berkaitan halal macam buat apps halal ke, buat teknologi kesan bahan tidak halal ke)
- 1 April - 31 Mei 2016

INFO LANJUT
http://www.platcomdiscovery.com/halalhitech/

5. RURAL BUSINESS CHALLENGE 2016 (dibuka 1 Mei)
- Geran perniagaan sehingga RMX juta
- Umur 18 - 40 tahun
- Akan dibuka tidak lama lagi.
- Buat Rancangan Perniagaan dan submit.
INFO lanjut : www.rbc.my

Walaupun beberapa pertandingan di atas tidak memerlukan anda menghantar Rancangan Perniagaan tetapi secara asasnya anda perlu tahu perkara asas ini :

1. Rancangan Pentadbiran
2. Rancangan Pemasaran.
3. Rancangan Operasi
4. Rancangan Kewangan.


Monday, May 23, 2016

List of Blacklisted Developers in Malaysia

Senarai dibawah adalah pemaju-pemaju di Malaysia yang bermasalah.
Step paling PENTING sebelum membeli rumah landed atau high-rise di Malaysia adalah memastikan Pemaju perumahan tersebut tidak terlibat dengan masalah-masalah seperti di bawah dan tidak di blacklist oleh Jabatan Perumahan Negara.


Senarai Pemaju Tanpa Lesen (Sehingga 3 Ogos 2015)

  1. AMPLE DEVELOPMENT SDN BHD
  2. ANDAMAN TIMOR SDN BHD
  3. ANGLO PROPERTIES SDN BHD
  4. ANJUNG PROPERTIES SDN BHD
  5. ANUGERAH DEVELOPMENT SDN BHD
  6. ATLAW HOUSING SDN BHD
  7. BAGAN MASYUR SDN BHD
  8. BINALIF PROPERTY & DEVELOPMENT SDN BHD (DAHULU DIKENALI SEBAGAI HYRAX PROPERTY & DEVELOPMENT SDN BHD)
  9. CAPITAL LANE SDN BHD
  10. CORAL VISTA SDN BHD
  11. DAHRIA CORPORATION SDN BHD
  12. DATARAN FAJAR DEVELOPMENT SDN BHD
  13. DELIMA IMPIAN SDN BHD
  14. EVERISE ACRES HOLDINGS SDN BHD
  15. EXPAND FACTOR SDN BHD
  16. HAPPY HOME DEVELOPMENT SDN BHD
  17. IKATAN DARMA SDN BHD
  18. IKHTIAR CORPORATION SDN BHD
  19. INAI SETIA SDN BHD
  20. INTEGRATED LAND RESOURCES SDN BHD
  21. JK-NBA VENTURES SDN BHD
  22. JUWASA HIKMAT SDN BHD
  23. KAMARA LAND SDN BHD
  24. KARISMA HOUSING DEVELOPMENT SDN BHD (DAHULU DIKENALI SEBAGAI SYAHIRA LAND SDN BHD)
  25. KOMENA BERHAD (KOPERASI MELAYU NUSANTARA)
  26. KS PROPERTIES SDN BHD
  27. LASAH EMAS SDN BHD
  28. LEMBAH JEJAK SDN BHD
  29. LESTARI PUCHONG SDN BHD
  30. LURAH PANTAS SDN BHD
  31. MALRICH HOLDING BHD
  32. MBO MEGA DEVELOPMENT SDN BHD
  33. PEMAJU
  34. MELURIAZ SDN BHD
  35. MENANG MURNI SDN BHD
  36. MERPATI CORPORATION (M) SDN BHD
  37. MJ LAND PROPERTIES SDN BHD
  38. NAN SHEN HUAT PROPERTIES SDN BHD
  39. NEWACRES SDN BHD
  40. NURANGKAI DEVELOPMENT SDN BHD
  41. NUSAJAZA DEVELOPMENT SDN BHD
  42. NYATA IMPIAN DEVELOPMENT SDN BHD
  43. NYIK YONG PROPERTIES SDN BHD
  44. ORIDUA CONSTRUCTION SDN BHD
  45. OSMAL SDN BHD
  46. PARAGON NOVA SDN BHD
  47. PELITA PLUS SDN BHD
  48. PEMBINAAN LS SEPAKAT SDN BHD
  49. PENTA HEIGHTS SDN BHD
  50. PERKASA INDERA SDN BHD
  51. PERWIRA INDRA SAKTI SDN BHD
  52. PILECON HOME DEVELOPMENT SDN BHD
  53. POPULAR ACRES SDN BHD
  54. Q-VISTA SDN BHD
  55. REAP & RICH WORLDWIDE HOLDING SDN BHD
  56. RHID DEVELOPMENT SDN BHD
  57. SAFA CORPORATION SDN BHD
  58. SERAYA SELERA SDN BHD
  59. SHAMAN PROPERTIES SDN BHD
  60. SIMPULAN CEMERLANG SDN BHD
  61. SINAR FADZILAT (M) SDN BHD
  62. SL WORK FORCE DEVELOPMENT SDN BHD
  63. SOLARGLOW SDN BHD
  64. SPS SETIA SDN BHD
  65. SUMMERSET RESORT SDN BHD
  66. SURE MERIDIAN SDN BHD
  67. SYAHIRA DEVELOPMENT SDN BHD
  68. SYAHIRA PROPERTY SDN BHD
  69. TAI CHONG REALITY (MALACCA) SDN BHD
  70. TAMAN BUDAYA SDN BHD
  71. TEGOH TIMBER SDN BHD
  72. TEMPLE PARK RESORT & GARDEN BUILD SDN BHD
  73. TERATAI SEROJA CORPORATION SDN BHD
  74. TIMINI SDN BHD
  75. TUDONG EMAS (M) SDN BHD
  76. UMMAH CEMERLANG SDN BHD
  77. UNI LEGEND ESTATE SDN BHD
  78. VISI NUSA LAND SDN BHD
  79. ZEST PROPERTIES DEVELOPER SDN BHD

Senarai Hitam Pemaju Terlibat Projek Sakit

  1. AIMA REALTY SDN BHD
  2. AL-HIDAYAH DAEWOO DE SDN BHD
  3. ALAM RIO PROPERTIES SDN BHD
  4. AMANAHRAYA DEVELOPMNEN SDN BHD
  5. ANDAMAN TIMOR SDN BHD
  6. ANJUNG HIJAU SDN BHD
  7. ARAS DIMENSI SDN BHD
  8. ASAS HARMONI SDN BHD
  9. BAHAGIA INDAH PROPERTIES SDN BHD
  10. BANDAR KINRARA PROPERTIES SDN BHD
  11. BHL GEMILANG SDN BHD
  12. BILANG SEMARAK SDN BHD
  13. BR LAND SDN BHD
  14. BRILLANT DEVELOPMENT SDN BHD
  15. CERGAS ASAL(M) SDN BHD
  16. CHANGKAT JERING MAJU SDN BHD
  17. CHONG SANG ONN SDN BHD
  18. CREST MAX SDN BHD
  19. CRYSTAL AMBER SDN BHD
  20. CRYSTAL PRESTIGE SDN BHD
  21. CT BAKTI TIMUR CONSTRUCTION SDN BHD
  22. CY HITECH DEVELOPMENT SDN BHD
  23. DAMAI BISTARI SDN BHD
  24. DENIA DEVELOPMENT SDN BHD
  25. DISTINCTIVE PROPERTIES SDN BHD
  26. DKLS DEVELOPMENT SDN BHD
  27. ELITE PARK DEVELOPMENT SDN BHD
  28. EVERGREEN ACRES SDN BHD
  29. FLORIBUNDA CORPORATION SDN BHD
  30. FSK DEVELOPMENT SDN BHD
  31. GABONG HOLDING SDN BHD
  32. GABUNGAN HARTAMAS SDN BHD
  33. GANDA SELAT SDN BHD
  34. GAYA IRAMA DEVELOPMENT SDN BHD
  35. GEMA INTAN SDN BHD
  36. GERBANG SAVANA SDN BHD
  37. GLOMAC KRISTAL SDN BHD
  38. GRANCON DEVELOPMENT SDN BHD
  39. GREENSTONE DEVELOPMENT SDN BHD
  40. GUANGXI DEVELOPMENT SDN BHD
  41. GUNAWAN HITECH SDN BHD
  42. HALAMAN RAMAI SDN BHD
  43. HARVEST CAPITAL DEVELOPMENT
  44. HDL GLOBAL RESOURCES SDN BHD
  45. HOTWER DEVELOPMENT SDN BHD
  46. INNOVATION GLAMOUR SDN BHD
  47. JAMARAS (M) SDN BHD
  48. JANA UTAMA SDN BHD
  49. JELANG FAJAR SDN BHD
  50. JELAS MEWAH SDN BHD
  51. KARTIKA SAUJANA SDN BHD
  52. KELISA ASLI SDN BHD
  53. KELKON SDN BHD
  54. KEMUNCAK LAKSAMANA SDN BHD
  55. KEN CITY BIDOR SDN BHD
  56. KERIS ENGINEERING & COMMUNICATION SDN BHD
  57. KITAREMAS DEVELOPMENT SDN BHD
  58. KOPERASI GURU-GURU MALAYSIA BERHAD
  59. KOSMO HARTA SDN BHD
  60. KOTA SAS SDN BHD
  61. LABISAN REALTY SDN BHD
  62. LAPISAN KUKUH SDN BHD
  63. LESTARI PUCHONG SDN BHD
  64. LIMASJAYA SDN BHD
  65. MAGMAWISE PATHAU SDN BHD
  66. MALTAG SDN BHD
  67. MAMMOTH EMPIRE LAND SDN BHD
  68. MARINE SANTUARY SDN BHD
  69. MARL-ONE DEVELOPMENT SDN BHD
  70. MEGA DIAMOND HOLDING SDN BHD
  71. MEGA VILLAGE SDN BHD
  72. MEKARKOTA (M) SDN BHD
  73. MERIDIAN SCORE SDN BHD
  74. MH SETIA LAND SDN BHD
  75. MILLION CONTRACT SDN.BHD.
  76. MJ LAND PROPERTIES SDN BHD
  77. MUST EHSAN SDN BHD
  78. MUSTIKA PASTI SDN BHD
  79. MZ DEVELOPMENT SDN BHD
  80. NEXT FORTURE SDN BHD
  81. NUSAJAZA DEVELOPMENT SDN BHD
  82. OIB PROPERTIES SDN BHD (TEGUH PADU)
  83. ONE MEDINI SDN BHD
  84. PEMBANGUNAN KAMPONG BARU SDN BHD
  85. PEMBINAAN PELINDUNG SDN BHD
  86. PEMBINAAN SRI TAHAN SDN BHD
  87. PENINSULAR SMART SDN BHD
  88. PERFORMANCE COMPACT SDN BHD
  89. PERSPEKTIF MASA SDN BHD
  90. PLATINUM 88 SDN BHD
  91. PMC PROPERTIES SDN BHD
  92. PNSB ACMAR SDN BHD
  93. PULAI MAS SDN BHD
  94. QUANTUM DEVELOPER LINES SDN BHD
  95. RANGKAIAN MASYUR SDN BHD
  96. RCP ASTANAZ DEVELOPMENT SDN BHD
  97. RENAFIKA SDN BHD
  98. RESOLUTE FORTUNE SDN BHD
  99. RHEA ZADANI CORPORATION SDN BHD
  100. RODEM SDN BHD
  101. RUMPUN EHSAN SDN BHD
  102. D DEVELOPMENT SDN BHD
  103. SANJUNG HEMAT SDN BHD
  104. SANUMURNI DEVELOPMENT SDN BHD
  105. SASTAMA SDN BHD
  106. SAUJANA TRIANGLE SDN BHD
  107. SCENIC MARINA SDN BHD
  108. SEPURNAMA SDN BHD
  109. SERAMBI PADU SDN BHD
  110. SERIEMAS DEVELOPMENT SDN BHD
  111. SIME DARBY PROPERTY(SUBANG) SDN BHD
  112. SIMPULAN CEMERLANG SDN BHD
  113. SOLID GOLD NETWORK SDN BHD
  114. SP BAIDURI SDN BHD
  115. SPS SETIA SDN BHD
  116. SRI SELTRA SDN BHD
  117. STG VENTURE SDN BHD
  118. SUMBANGAN DAYA DEVELOPMENT SDN BHD
  119. SYARIKAT PERUMAHAN NEGARA BERHAD
  120. SYCAL RESORT SDN BHD
  121. TAIPAN VILLAGE DEVELOPMENT SDN BHD
  122. TAMAN MUTIARA SDN BHD
  123. TAMAN RATU SDN BHD
  124. TAN KEE LIAM REALTY SDN BHD
  125. TANG & LEE DEVELOPMENT SDN BHD
  126. TCW CAPITAL SDN BHD
  127. TEKUN GLOBAL SDN BHD
  128. TIMBUNAN ALAM PROPERTIES SDN BHD
  129. TRADISI DEVELOPMENT SDN BHD
  130. TROPICANA INDAH SDN BHD
  131. UNITED VANGUARD SDN BHD
  132. UPPER RETURNS SDN BHD
  133. VALENCIA TERRACE SDN BHD
  134. VILLAWORLD SDN BHD
  135. VORPAC SDN BHD
  136. WAWASETIA SDN BHD
  137. WELDTECH ENGINEERING (M) SDN BHD
  138. WESTWOOD DEVELOPMENT SDN BHD
  139. WIRA TAAT SDN BHD
  140. WIRAMA KOTA LESTARI SDN BHD
  141. WONG FAH DEVELOPMENT SDN BHD
  142. YMN PROP SDN BHD
  143. ZALAM HOLDINGS SDN BHD

Senarai Hitam Pemaju Terlibat Dengan Projek Rumah Terbengkalai

  1. AGA DEVELOPMENT SDB BHD
  2. AKRAB PORPERTIES SDNBHD
  3. ANTARA VISTA SDN BHD
  4. ARAH CIPTA SDN BHD
  5. ARCH REALTY SDN BHD
  6. ASET NUSANTARA DEVELOPMENT SDN BHD
  7. ASIAN LION ENTERPRISE SDN BHD
  8. AUSTRAL DEVELOPMENT SDN BHD(MEXALAND SDN BHD)
  9. BACTRA PROPERTIES SDN BHD
  10. BANDAR MURNI SDN BHD
  11. BARISAN JULANG SDN BHD
  12. BARISAN TENAGA PERANCANG SDN BHD
  13. BATU GAJAH DEVELOPMENT SDN BHD
  14. BENCH WIN SDN BHD
  15. BERSATU MAJU PROPERTIES SDN BHD
  16. BINA NUSA SDN BHD
  17. BUKIT DANAU SDN BHD
  18. CANTUM KAYA SDN BHD
  19. CHARRO SDN BHD
  20. CHEAN CHUEN DEVELOPMENT SDN BHD
  21. CHONG HIN DEVELOPMENT SDN BHD
  22. CITY SUMMIT SDN BHD
  23. COLUMBIA KINTA SDN BHD
  24. CONFEDERATED DEVELOPMENT SDN BHD
  25. CORAL LAND CORPORATION SDN BHD
  26. COSMOPOLITAN BUILDERS SDN BHD(JV:LOGIC SYNERGY SDN. BHD.)
  27. DELPURI CORPORATION SDN BHD
  28. DIMENSI ALFA SDN BHD
  29. DOUBLE-ON CORPORATION SDN BHD
  30. DUTA NILAI SDN BHD
  31. EDARAN INTAN SDN BHD
  32. EDARAN SHAHIDA SDN BHD
  33. EVERISE ACRES HOLDINGS SDN BHD
  34. EXPAND FACTOR SDN BHD
  35. FIFTH MARINE DEVELOPMENT SDN BHD
  36. GALLANT ACRESS SDN BHD
  37. GOLDEN VINTAGE DEVELOPMENT SDN BHD
  38. GRAND REJOICE SDN BHD
  39. HAM CONST. SDN BHD
  40. HARTA SETIA SDN BHD
  41. IDEALMONT SDN BHD
  42. INDERA DEVELOPMENT & CONST. SDN BHD
  43. INTAN MUTIARA SDN BHD
  44. ISMAIL ROGAYAH SDN BHD
  45. IWARA SDN BHD
  46. JASA VISTA SDN BHD
  47. JB KULIM DEVELOPMENT SDN BHD
  48. JERAM PERMATA (CHERAS) SDN BHD
  49. JUTA PERMAI (M) SDN BHD
  50. JUTAMO SDN BHD
  51. K.M PEMBANGUNAN SDN BHD
  52. KABRA HOLDINGS SDN BHD (CRIMSON DEVT. SDN. BHD.)
  53. KAYARINA RESORT DEVELOPMENT (M) SDN BHD
  54. KELANA BAKTI SDN BHD
  55. KELLAND DEVELOPMENT DN BHD
  56. KEMAJUAN PERPADUAN SDN BHD
  57. KEMBAR SEBATI CORP. SDN BHD
  58. KIBI DEVELOPMENT SDN BHD
  59. KIM SAR TAT SDN BHD
  60. KOGO REALTY SDN BHD
  61. KOLEKSI ASLI SDN BHD
  62. KONG SUN CONSTRUCTION SDN BHD
  63. KONG SUN ENTERPRISE SDN BHD
  64. KONSORTIUM NURI SDN BHD
  65. KUMPULAN SEPANG UTAMA SDN BHD
  66. LEMBAH BAYU SDN BHD
  67. LEMBAH BERINGIN SDN BHD
  68. LEMBAH KERJAYA SDN BHD
  69. LIFE DEVELOPMENT SDN BHD
  70. LIM CHIN HIN & SONS INDS. SDN BHD
  71. LUNAS GARDEN SDN BHD
  72. MAGPIE RESOURCES SDN BHD
  73. MAJESTIC HEIGHTS SDN BHD
  74. MAJU DELIMA SDN BHD
  75. MAKIN JASA SDN BHD
  76. MANCO ENTERPRISE SDN BHD
  77. MAYMONT DEVELOPMENT SDN BHD
  78. MEGA SAKTI SDN BHD(SPNB)
  79. MEGA TALENT SDN BHD
  80. METRO TEGAS DEVELOPMENT SDN BHD
  81. MONASCO SDN BHD
  82. MOW SENG HOUSING SDN BHD.
  83. MUDI ANGKASA SDN BHD
  84. MZ DEVELOPMENT SDN BHD
  85. NAM CHOON DEVELOPMENT SDN BHD
  86. NILAI IDAMAN SDN BHD
  87. NILAI TINGGI CONSTRUCTION SDN BHD
  88. PANJI SELASIH SDN BHD
  89. PEMBINAAN AHT SDN BHD
  90. PENCALA PROPETIES SDN BHD
  91. PERANGSANG TIN CONSOLIDATED SDN BHD
  92. PERISAI BANJARAN SDN BHD
  93. PERTAMA PERDAGANGAN SDN BHD
  94. PERTIWI GAGAH SDN BHD
  95. PERUMAHAN WIRA SEBERANG SDN BHD
  96. PINGGIR KIARA SDN BHD
  97. PRIMEPLAN SDN BHD
  98. PRJ (M) SDN BHD
  99. PROMISTA DEVELOPMENT SDN BHD
  100. PROSPELL DEVELOPMENT SDN BHD
  101. PULAU KEMBAR SDN BHD
  102. RANTAI BUMI (M) SDN BHD
  103. RIAH (M) SDN BHD
  104. RIMAU INDAH SDN BHD
  105. RIMBUN KISANA DEVELOPMENT SDN BHD
  106. RUI DEVELOPMENT SDN BHD
  107. RUSLAN AR PROPERTIES SDN BHD
  108. SALAM PROPERTIES SDN BHD
  109. SEGMEN KUALITI SDN BHD
  110. SENAWANG JAYA SDN BHD
  111. SEPADAN TEGAS SDN BHD
  112. SEPEKAN SDN BHD
  113. SEROSA RESOURCES SDN BHD
  114. SIJORI HOLDINGS SDN BHD
  115. SMART PROJECTS SDN BHD
  116. SRI HARTAMAS CORPORATION SDNBHD.
  117. SRI JELUDA SDN BHD
  118. SRI RAMPAI SDN BHD
  119. SUASANA EHSAN (M) SDN BHD
  120. SUCCESS VILLA SDN BHD
  121. SUREMAX LAND SDN BHD
  122. SYARIKAT JAYA KENCANA SDN BHD
  123. SYARIKAT MASINDA SDN BHD
  124. SYARIKAT MICO VIONIC SDN BHD
  125. SYARIKAT MUHAMMAD HAMZAH SDN BHD
  126. SYARIKAT PEMAJU TERUS JALAN SDN BHD
  127. SYARIKAT TJ PLAZA
  128. T.D. MANAGEMENT SDN BHD
  129. T.J PLAZA SDN BHD
  130. TALU CORPORATION SDN BHD
  131. TANG KWOR HAM REALTY SDN BHD
  132. TANJONG UPAYA SDN BHD
  133. TENG KONG ENTERPRISE SDN BHD
  134. TOTALHILL SDN BHD
  135. TRINITY HOME BUILDERS SDN BHD
  136. TRUE CREATION SDN BHD
  137. TUAH BAKTI SDN BHD
  138. UKAY LAND SDN BHD
  139. UNIQUE CREATION SDN BHD
  140. UNISERVICE (M) SDN BHD
  141. USRA ASSOCIATES SDN BHD
  142. VEGA BUILDERS SDN BHD
  143. VILLA GENTING PROPERTIES SDN BHD
  144. VISTABELL SDN BHD
  145. VITAL LANDSCAPE SDN BHD
  146. WEI LOONG CONST. SDN. BHD

Ini pula senarai pemaju yang tidak seteruk pemaju diatas, yang masuk senarai hitam kerana kesalahan kecil & sederhana.

Senarai Hitam Pemaju Ingkar Award Tribunal Tuntutan Pembeli Rumah (TTPR).


  1. ABRA DEVELOPMENT SDN. BHD
  2. ACTRAL FAIRWAY SDN BHD
  3. AJUMAS ENGINEERING SDN BHD
  4. ALUNAN OMBAK SDN. BHD.
  5. ANGEL PROPERTIES SDN. BHD
  6. ANGKATAN MEWAH SDN BHD
  7. ANGLO VENTURES SDN. BHD
  8. ANJUNG PROPERTIES SDN BHD
  9. ANTANUSA DEVELOPMENT SDN. BHD.
  10. ANTAP IKHLAS SDN. BHD.
  11. ANTARA VISTA SDN. BHD.
  12. ARAH CIPTA SDN BHD
  13. ARASIAPLUS HERITAGE SDN BHD
  14. ARCHLAW DEVELOPMENT SDN.BHD
  15. ARENA SEJAHTERA SDN BHD
  16. ASET NUSANTARA DEVT SDN BHD
  17. ASTANA LAND SDN BHD (DAHULU DIKENALI SBG KEJORA INDAH VENTURES SDN BHD)
  18. BAN SOON AIK DEVELOPMENT SDN BHD
  19. BARTER FORTUNE SDN. BHD.
  20. BATU SEMBILAN PROPERTIES SDN. BHD.
  21. BAYU PARK DEVELOPMENT
  22. BCM REALTY (M) SDN. BHD
  23. BENCH WIN SDN. BHD.
  24. BENIH MURNI SDN BHD
  25. BENTARA MAJU SDN.BHD
  26. BETTER SYMBOL SDN. BHD
  27. BIDARA PUJIAN (M) SDN BHD
  28. BINA SATU LEASING SDN BHD
  29. BINA WORKS & TRADING SDN. BHD
  30. BINTANG TEKNOLOGI KOMUNIKASI SDN. BHD.
  31. BISTARI LAND SDN BHD( REDEZ PROPETIES )
  32. BRISDALE DEVELOPMENT SDN BHD
  33. BRISDALE HOLDINGS BERHAD
  34. BSC DEVELOPMENT
  35. BUKIT BESARPROPERTIES SDN. BHD
  36. BUKIT CERAKAH (PUNCAK ALAM) SDN. BHD
  37. BUKIT DANAU SDN. BHD.
  38. BUMI DIAMOND DEVELOPMENT SDN.BHD
  39. CABARAN MULIA SDN BHD
  40. CELT SDN BHD
  41. CEMERLANG LAND SDN. BHD
  42. CEMPAKA DEVELOPMENT SDN BHD
  43. CERGAS TEGAS SDN BHD
  44. CHIP SOLUTION SDN. BHD
  45. CHONG HIN DEVELOPMENT SDN BHD
  46. CITRA PESONA SDN. BHD.
  47. CITYCON ENGINEERING CONSTUCTION SDN. BHD
  48. CORAL LANE CONSTRUCTION SDN.BHD
  49. CRYSTAL PRESTIGE SDN. BHD
  50. DAMAI BISTARI SDN. BHD.
  51. DANAU KOTA DEVELOPMENT SDN BHD (FBO LAND)
  52. DARAR EHSAN SDN BHD
  53. DARUL KENCANA SDN. BHD.
  54. DARUL SASARAN (M) SD. BHD
  55. DATARAN FAJAR DEVELOPMENT SDN. BHD
  56. DCA (M) REALTY SDN BHD
  57. DELPURI CORPORATION SDN. BHD
  58. DIAMOND CREST SDN.BHD
  59. DIAMOND PHOENIX SDN BHD
  60. DOMINANT FAME SDN BHD
  61. DUAL AIM SDN. BHD.
  62. DUTA NILAI DEVELOPMENT
  63. E.N. DEVELOPMENT SDN. BHD.
  64. EASTERN PROGRESS INDUSTRIES SDN BHD
  65. EDEN CAPITAL SDN. BHD
  66. EDEN GOURMET MARKET SDN.BHD
  67. EE-CHIA DEVELOPMENT SDN. BHD
  68. EMPIRE RESORT VENTURE
  69. ETERNAL EIGHT PROPERTY SDN BHD
  70. EURODEC DEVT & CONST SDN BHD
  71. EUROPLUS CONSTRUCTION SDN. BHD
  72. EUROPLUS CORPORATION SDN BHD
  73. EVER NOBEL SDN BHD
  74. EVERGREEN ACRES SDN. BHD.
  75. EVOCON REALTY SDN BHD
  76. EXPAND FACTOR SDN BHD
  77. EXQUISITE CORPORATION SDN. BHD.
  78. FABINA DEVELOPMENT SDN BHD
  79. FAJAR SAGA SDN BHD
  80. FALAC SDN BHD
  81. FELLER RESOURCES SDN BHD
  82. FIFTH MARINE DEVELOPMENT SDN BHD
  83. GALIAN JUTA SDN. BHD
  84. GARDEN BUILD SDN. BHD.
  85. GELANGGANG KEMILAU SDN BHD
  86. GEO SUTERA SDN. BHD
  87. GEOTRADE SDN.BHD
  88. GETRAHOME SDN BHD
  89. GOH CHENG SEE REALTY SDN. BHD
  90. GUAN PERDAGANGAN SDN. BHD.
  91. GYC DEVELOPMENT SDN. BHD.
  92. HARTAPLUS REALTY SDN. BHD.
  93. HO HUAT DEVELOPMENT SDN. BHD
  94. IBA KENCANA SDN. BHD.
  95. IKATAN WIRAUSAHA SDN BHD
  96. IKHTIAR SENI SDN BHD
  97. IMEJ UNGGUL PROP CONST SDN BHD
  98. INDERA DEVELOPMENT & CONSRTUCTION SDN.BHD.
  99. INSPIRAMAS DEVT SDN. BHD
  100. INTELLIGENT MISSION SDN. BHD.
  101. INTVIEW (M) SDN BHD
  102. JABAT MAKMUR SDN. BHD
  103. JASA VISTA SDN. BHD
  104. JAYA MEGAH DEVELOPMENT SDN. BHD
  105. JB KULIM DEVELOPMENT SDN BHD
  106. JERAM PERMATA ( CHERAS ) SDN. BHD.
  107. JERNIH MATANG – PGMS SDN BHD
  108. JINTA MALAYSIA SDN. BHD.
  109. JPG HOLDING SDN. BHD
  110. JURUBENA TENAGA SDN BHD
  111. KANSAS CORPORATION SDN BHD
  112. KEAN TEIK SENG DEVELOPMENT SDN. BHD.
  113. KELLAND DEVELOPMENT SDN. BHD.
  114. KEMAJUAN BUKIT SEGAR SDN. BHD
  115. KEMAJUAN ROWTHER SDN. BHD.
  116. KEMENSAH MEWAH SDN. BHD
  117. KEMUNCAK LAKSANA SDN. BHD.
  118. KENSHINE CORPORATION SDN BHD
  119. KINTA ECOCITY SDN. BHD.
  120. KINTAMAN RESOURCES SDN BHD
  121. KOLEKSI ASLI SDN BHD
  122. KOMAD BERHAD
  123. KOMPOBINA SDN. BHD
  124. KONDO RAKYAT DARULIMAN SDN. BHD
  125. KONG SUN CONSTRUCTION SDN. BHD.
  126. KONG SUN ENTERPRISE SDN. BHD
  127. KOP KAKITANGAN MALAYSIA AIRPORTS BHD SDN. BHD
  128. KOPERASI MALAYSIA AIPORT
  129. KOPERASI PEMBG. KG TRADISIONAL (PEKATRA) TASEK
  130. KOPERASI PERUMAHAN MALAYSIA BERHAD
  131. KOPERASI PERUMAHAN MELAYU KINTA
  132. KOPERASI WANITA KEPALA BATAS
  133. KS PROPERTY SDN BHD
  134. KUALA KUBU UTAMA SDN. BHD.
  135. KUMPULAN SEPANG UTAMA SDN BHD
  136. KWONG YONG DEVELOPMENT SDN. BHD.
  137. LANAS CORPORATION SDN BHD
  138. LANGKAH CERGAS SDN. BHD
  139. LARUT CONSOLIDATED BERHAD
  140. LATIMAS DEVELOPMENT AND CONSTRUCTION SDN. BHD
  141. LAY SENG DEVELOPMENT SDN. BHD.
  142. LEBAR DAUN DEVELOPMENT SDN. BHD.
  143. LEEROS SDN. BHD.
  144. LEGEND GRAND DEVELOPEMENT SDN BHD
  145. LEMBAGA KOPERASI PERUMAHAN MELAYU KINTA
  146. LEMBAH BAYU SDN BHD
  147. LEMBAH PRESTIJ
  148. LESTARI PUCHONG SDN. BHD.
  149. LI-FOONG HOUSING DEVT S/B
  150. LINGKARAN CEMERLANG SDN BHD
  151. LISTARI HILL SDN. BHD.
  152. LIVING STONES DEVELOPMENT SDN. BHD
  153. LOKASI DAMAI SDN BHD
  154. LOKE KEE DEVELOPMENT SDN. BHD.
  155. LONG ISLAND DEVELOPMENT SDN. BHD
  156. LUNAS GARDEN SDN. BHD.
  157. LUXSTAR HOUSING DEVELOPMENT SDN. BHD.
  158. MAGJAYA SDN BHD
  159. MAJESTIC HEIGHTS SDN. BHD
  160. MAJLIS DAERAH PERAK TENGAH
  161. MAJU DELIMA SDN BHD
  162. MAKHOJAYA SDN.BHD.
  163. MANVEST CORPORATION SDN BHD
  164. MARAYA SDN. BHD.
  165. MAX – BENEFIT SDN. BHD
  166. MAXISEGAR SDN. BHD.
  167. MAYLAND DEVELOPMENT SDN. BHD
  168. MBAS JAYA SDN. BHD.
  169. MC PROPERTIES SDN BHD
  170. MEGA CIVIC CONSTRUCTION SDN.BHD
  171. MEGA MALL DEVELOPMENT SDN BHD
  172. MEGA TALENT SDN. BHD
  173. MEILER DEVELOPMENT SDN. BHD.
  174. MENANG MURNI SDN BHD
  175. METRO TEGAS DEVELOPMENT SDN. BHD.
  176. MH RESORT DEVELOPMENT SDN BHD
  177. MIDEASIA SDN. BHD
  178. MILLION CONTRACTS SDN BHD
  179. MJ LAND PROPERTIES SDN. BHD
  180. MONETARY ICON (M) SDN. BHD
  181. MUAFAKAT KEKAL
  182. MUDI ANGKASA SDN. BHD.
  183. MUJUR SEPAKAT SDN. BHD.
  184. NAGASA SDN. BHD
  185. NAM CHOON DEVELOPERS SDN. BHD.
  186. NATIONAL LAND FINANCE CO-OPERATIVE SICIETY LIMITED SDN. BHD
  187. NEW ACRES SDN BHD
  188. NEW DECADE HOLDINGS SDN. BHD
  189. NORCTY CONSTRUCTION SDN. BHD
  190. NOVEL PROJECTS SDN BHD
  191. NUSA CERGAS SDN BHD
  192. NUSAJAZA DEVELOPMENT SDN. BHD
  193. NUSANTARA TULIN SDN. BHD
  194. OUTLET RANK (M) SDN. BHD.
  195. OXBRIDGE HEIGHTS SDN BHD
  196. PAG-MAMPU JAYA SDN BHD
  197. PAN ODYSSEY DEVELOPMENT SDN. BHD
  198. PARAGON VALLEY SDN. BHD.
  199. PELITA PLUS SDN BHD
  200. PEMBINAAN AHT SDN.BHD.
  201. PEMBINAAN ANZ SDN BHD
  202. PEMBINAAN HOOMIN JAYA SDN BHD
  203. PENAS REALTY SDN. BHD.
  204. PENCALA PROPERTIES (M) SDN BHD
  205. PEOPLE REALTY SDN. BHD.
  206. PER VIEW DEV.SDN.BHD
  207. PERBADANAN KEMAJUAN NEGERI PERAK
  208. PERINCIT PROJECTS SDN. BHD.
  209. PERMATA JUANG (M) SDN BHD
  210. PERSBURAN HOLDINGS SDN BHD
  211. PERSPEKTIF MASA SDN. BHD
  212. PERSPEKTIF PERKASA SDN. BHD
  213. PERUDA DEVELOPMENT SDN BHD
  214. PERUMAHAN KBB SDN BHD
  215. PERUMAHAN KL TENGAH SDN BHD
  216. PERUMAHAN TEKNIK VILLA SDN. BHD.
  217. PLATINUM BEST SDN. BHD
  218. PORT CITY SDN BHD
  219. PRIMA MAJU DEVELOPMENT SDN. BHD
  220. PRIMEVIEW SDN.BHD
  221. PROFOUND NETWORK SDN. BHD
  222. PROPERTY BASE DEVELOPMENT
  223. PUNCAK ALAM HOUSING SDN BHD
  224. PUNCAKMAN SDN BHD
  225. RAJO SDN. BHD
  226. REDEZ PROPERTIES SDN. BHD
  227. REDTIKAH SDN BHD (FOUNTAIN VIEW LAND SDN. BHD)
  228. RENTAK ASLI SDN BHD
  229. RHEA ZADANI CORPORATION SDN BHD
  230. RIBAR SEJATI SDN BHD (KIARAGOLD)
  231. RICPHI PROPERTY SDN BHD
  232. RIMAU INDAH SDN BHD
  233. RV MANAGEMENT SDN BHD
  234. S.D. DEVELOPMENT SDN BHD
  235. SALAM PROPERTIES SDN BHD
  236. SAMUDRA MALAYSIA SDN. BHD.
  237. SANJUNG HEMAT SDN. BHD
  238. SAPPHIRE EMPIRE SDN BHD
  239. PEMBINAAN SAIDI MD.NOR SDN.BHD
  240. SBB RESOURCES SDN. BHD.
  241. SCENIC MARINA SDN. BHD
  242. SEBANG PERDANA SDN. BHD
  243. SEBERKAS DEVELOPMENT SDN. BHD
  244. SENTOSA RESTU (M) SDN BHD
  245. SEPADAN TEGAS SDN BHD
  246. SEPANG EHSAN DEVELOPMENT SDN. BHD
  247. SEPEKAN SDN. BHD
  248. SERAYA SELERA SDN. BHD
  249. SERI BM & CO SDN. BHD
  250. SHAMELIN HOLDINGS SDN. BHD
  251. SHEIKH MAH DEVELOPMENT SDN. BHD
  252. SIJORI HOLDING SDN. BHD
  253. SIMPURA AKTIF SDN. BHD.
  254. SINCERE CONCEPT (M) SDN BHD
  255. SKG SENDIRIAN BERHAD
  256. SKT JOHAN (M0 SDN. BHD
  257. SL WORKS FORCE DEVELOPMENT
  258. SOBROUN SDN BHD.
  259. SOUTHDOWNS CORPORATION SDN. BHD
  260. SPS SETIA SDN. BHD
  261. SRI RMARS DEVELOPMENT SDN BHD
  262. SRI SELTRA SDN. BHD
  263. SRI ZUHAJAYA SDN. BHD.
  264. SRIERA DEVELOPMENT SDN. BHD.
  265. ST TUAH SDN. BHD
  266. SUASANA KRISTAL (M) SDN BHD
  267. SUCCESS VILLA SDN BHD
  268. SUMBANGAN DAYA DEV. SDN. BHD
  269. SUMMIT HOUSING DEVELOPMENT SDN. BHD.
  270. SUN GARDEN SDN BHD
  271. SUNLIGHT ENGINEERING SDN BHD
  272. SYARIKAT URUSNIAGA SDN BHD
  273. TA FIRST CREDIT SDN. BHD.
  274. TAIPAN FOCUS SDN. BHD
  275. TALU CORPORATION SDN BHD
  276. TAMAN EKAR SDN. BHD.
  277. TANJUNG UPAYA SDN. BHD
  278. TEGAS SEJATI SDN BHD
  279. TEMPLER PARK GOLF SDN. BHD
  280. SAZEAN DEVELOPMENT SDN BHD
  281. TEMPLER PARK RESORT PROPERTY SDN. BHD
  282. TENAGA DANAWA SDN. BHD.
  283. TENAGA GAGAH SDN BHD
  284. TERAJU MAMPAN (M) SDN BHD
  285. THIRTY THREE DEVT SDN BHD
  286. TIGER ENERGY SDN. BHD
  287. TIMBERION SDN. BHD.
  288. TIMBUNAN ALAM PROPERTY SDN BHD
  289. TIRAI MAKMUR SDN BHD
  290. TOKAI GARDEN SDN BHD
  291. TOP 2 GLOBAL
  292. TOTAL HILL SDN. BHD
  293. TRUE CREATION SDN BHD
  294. TYSS-AIN SDN. BHD.
  295. UKAY LAND. SDN BHD
  296. UNI LEGEND ESTATE SDN BHD
  297. UNIQUE CREATIONS SDN BHD
  298. URC LAND SDN. BHD
  299. USAHASAMA UTAMA SDN. BHD
  300. USRA ASSOCIATES SDN. BHD.
  301. VEGA BUILDERS SDN BHD
  302. WANGSA IDAMAN SDN BHD
  303. WARTADIAL GEMA SDN. BHD.
  304. WAWA SETIA SDN. BHD
  305. WAWASAN KIARA SDN. BHD
  306. WESTCOURT CORPORATION SDN. BHD.
  307. WOOLLEY DEVELOPMENT SDN. BHD
  308. Y K LAND SDN. BHD
  309. ZED ENTEPRISE (M) SDN. BHD.

Senarai Hitam Pemaju Gagal Bayar Kompaun

  1. ACN HARTA DEVELOPMENT SDN BHD
  2. ACTRAL FAIRWAY SDN BHD
  3. AFAF TERNAMA GROUP SDN BHD
  4. AFFINITY HEIGHTS SDN BHD
  5. AHMADHADI CONSTRUCTION & DEVELOPMENT SDN BHD
  6. AJUMAS ENGINEERING SDN BHD
  7. ALAM DAYA MAJU SDN BHD
  8. ALAMRIO PROPERTIES SDN BHD
  9. ALPHA ATLAS DEVELOPMENT SDN BHD
  10. ALPHA LEGENDA SDN BHD
  11. ANDAMAN TIMOR SDN BHD
  12. APPLE 99 DEVELOPMENT SDN BHD
  13. ARCHBINA SDN BHD
  14. ARCHLAW DEVELOPMENT SDN BHD
  15. ARDENT LEISURE SDN BHD
  16. ASET NUSANTARA DEVELOPMENT SDN BHD
  17. ASIAN LION ENTERPRISE SDN BHD
  18. ASTANA LAND SDN BHD
  19. ATLAW (M) SDN BHD
  20. AUSTRAL DEVELOPMENT SDN BHD
  21. AZRAT & HASHIM SDN BHD
  22. BAHAGIA INDAH PROPERTIES SDN BHD
  23. BALRIF SDN BHD
  24. BANDAR MURNI SDN BHD
  25. BAYUPARK DEVELOPMENT SDN BHD
  26. BEACON ASIA PACIFIC (M) SDN BHD
  27. BELLANOVA SDN BHD
  28. BENIH WARGA SDN BHD
  29. BIDARI EHSAN SDN BHD
  30. BINA SATU LEASING SDN BHD
  31. BINA YAZI SDN BHD
  32. BINANUSA SDN BHD
  33. BINTANG TEKNOLOGI KOMUNIKASI SDN BHD
  34. BUKIT BERAPIT INDAH SDN BHD
  35. CANVEST ENTERPRISE SDN BHD
  36. CASA VILLA DEVELOPMENT SDN BHD
  37. CDL HOTELS MALAYSIA SDN BHD
  38. CEMPAKA DEVELOPMENT SDN BHD
  39. CHARISLAND DEVELOPMENT SDN BHD
  40. CITYCON ENGINEERING CONST. SDN BHD
  41. COMSHARE DEVELOPMENT SDN BHD
  42. CSE DEVELOPMENT SDN BHD
  43. CYBOTICS CORPORATION SDN BHD
  44. DARUL IDAMAN (M) SDN BHD
  45. DECORMEWAH SDN BHD
  46. DINAMIK BUDIMAS SDN BHD
  47. DINASTI EHSAN SDN BHD
  48. E & E DEVELOPMENT SDN BHD
  49. ECS MUTIARA SDN BHD
  50. EDEN GOURMENT SDN BHD
  51. EMAS UNGGULFABRICATORS & BUILDERS SDN BHD
  52. EVERISE ACRES HOLDINGS SDN BHD
  53. EXACT MANAGEMENT SOLUTION SDN BHD
  54. EXPEDIENT REALTY SDN BHD
  55. EXQUISITE CORPORATION SDN BHD
  56. F & Z COMMUNICATION SDN BHD
  57. FADASON HOLDINGS SDN BHD
  58. FAJAR MELATI SDN BHD
  59. FAMILY CREST DEVELOPMENT SDN BHD
  60. FIFTH MARINE DEVELOPMENT SDN BHD
  61. FLEET CENTURY DEVELOPMENT SDN BHD
  62. FOKUS DINASTI SDN BHD
  63. FRONTIER KEY SDN BHD
  64. FSK DEVELOPMENT SDN BHD
  65. GALLANT ACRES SDN BHD
  66. GANDA SELAT SDN BHD
  67. GENAP INDAH SDN BHD
  68. GLOTRACO SDN BHD
  69. GM BUILD SDN BHD
  70. GOLDEN INTERPLEX SDN BHD
  71. GOOD VENUE SDN BHD
  72. GOODWILL VENTURES SDN BHD
  73. GRANCON DEVELOPMENT SDN BHD
  74. GREAT WALL CITY SDN BHD
  75. H & A SDN BHD
  76. HALUAN MEGA (M) SDN BHD
  77. HANDAL POSITIF SDN BHD
  78. HARTA SETIA SDN BHD
  79. HARTAPLUS REALTY SDN BHD
  80. HARUM JAYA AGROIL (M) SDN BHD
  81. HAU FATT DESTINATION DEVELOPMENT SDN BHD
  82. HDL GLOBAL RESOURCES SDN BHD
  83. HOMELAND REALTY SDN BHD
  84. HOMENG REALTY SDN BHD
  85. HOTWER DEVELOPMENT SDN BHD
  86. HU SNEAH DEVELOPMENT SDN BHD
  87. IKATAN AWANA SDN BHD
  88. IKATAN INTRA SDN BHD
  89. INAI HEKTAR SDN BHD
  90. INDALAND PROPERTIES SDN BHD
  91. INTAN CERGAS SDN BHD
  92. INTELLIGENT POINT SDN BHD
  93. IWARA SDN BHD
  94. JADE TALENT DEVELOPMENT SDN BHD
  95. JANAVISTA SDN BHD
  96. JANUARI PROPERTIES SDN BHD
  97. JELANG FAJAR SDN BHD
  98. JELAS MEWAH DEVELOPMENT SDN BHD
  99. JERAM PERMATA (CHERAS) SDN BHD
  100. JOHAWAKI DEVELOPMENT SDN BHD
  101. JURUTIARA SDN BHD
  102. KA RESOURCES SDN BHD
  103. KEE LIN DEVELOPMENT SDN BHD
  104. KELLAND DEVELOPMENT SDN BHD
  105. KEMAJUAN AISHAH SDN BHD
  106. KEMAJUAN ROWTHER SDN BHD
  107. KEMENSAH MEWAH SDN BHD
  108. KENDALI BAGUS SDN BHD
  109. KERIS SERI DEVELOPMENT SDN BHD
  110. KIBI DEVELOPMENT SDN BHD
  111. KITAREMAS DEVELOPMENT SDN BHD
  112. KOLEKSI ASLI SDN BHD
  113. KOLEKSI HARTANAH (M) SDN BHD
  114. KONG SIEW DEVELOPMENT SDN BHD
  115. KONG SUN ENTERPRISE SDN BHD
  116. KOPERASI GURU MELAYU PAHANG SELATAN BERHAD
  117. KOPERASI KELUARGA WAN ZAINAL KELANTAN BERHAD
  118. KOPERASI KHAIRIAH KELANTAN
  119. KOPERASI MAJUJAYA SELANGOR BERHAD
  120. KREATIF TEGUH SDN BHD
  121. KUANTAN HEIGHTS DEVELOPMENT SDN BHD
  122. KUN FA DEVELOPMENT SDN BHD
  123. LANDAI JAYA SDN BHD
  124. LEMBARAN UTAMA CORPORATION SDN BHD
  125. LIMASJAYA SDN BHD
  126. LITAZU SDN BHD
  127. LUNAS GARDEN SDN BHD
  128. M.FACTOR REALTY SDN BHD
  129. MAGMAWISE PATHAU SDN BHD
  130. MAKIN JASA SDN BHD
  131. MAMPU
  132. MANCO ENTERPRISE SDN BHD
  133. MARINA SDN BHD
  134. MARL-ONE DEVELOPMENT SDN BHD
  135. MASCOT STAR ENTERPRISE SDN BHD
  136. MAWAR AWAL (M) SDN BHD
  137. MAYTEKNIK SDN BHD
  138. MBHS PROPERTIES SDN BHD
  139. MEGA DIAMOND HOLDINGS SDN BHD
  140. MEGA MORE VISIONS SDN BHD
  141. MELATI TIMOR SDN BHD
  142. MERPATI CORPORATION (M)SDN BHD
  143. MILLION CONTRACTS SDN BHD
  144. MISI JUTARI SDN BHD
  145. MJ LAND PROPERTIES SDN BHD
  146. MKL PROPERTY SDN BHD
  147. MME REALTY & MANAGEMENT SDN BHD
  148. MNK DEVELOPMENT SDN BHD
  149. MORUBINA SDN BHD
  150. MUNAJAT DEVT. SDN BHD (DN DEVELOPMENT (M) SDN BHD)
  151. MZ DEVELOPMENT SDN BHD
  152. NAM CHOON DEVELOPMENT SDN BHD
  153. NEW ACRESS SDN BHD
  154. NEW VIEW DEVELOPMENT SDN BHD
  155. NIAN FOON DEVELOPMENT & REALTY SDN BHD
  156. NSC DEVELOPMENT SDN BHD
  157. NSC PROPERTIES SDN BHD
  158. NUSAJAZA DEVELOPMENT SDN BHD
  159. OBE DEVELOPMENT (M) SDN BHD
  160. OUTLET RANK (M) SDN BHD
  161. OXBRIDGE HEIGHTS SDN BHD
  162. PADURUSAN SDN BHD
  163. PAG-MAMPU JAYA SDN BHD
  164. PAKATAN ANIMAZ SDN BHD
  165. PAN-ODYSSEY DEVELOPMENT SDN BHD
  166. PANJI SELASIH SDN BHD
  167. PEMBINAAN AHT SDN BHD
  168. PEMBINAAN CERDIK (M) SDN BHD
  169. PEMBINAAN PRIME RAYA SDN BHD
  170. PEMBINAAN SAIDI MD NOR SDN BHD
  171. PENCALA PROPERTIES (M) SDN BHD
  172. PERANGSANG SENTOSA SDN BHD
  173. PERANSANG TIN CONSOLIDATED SDN BHD
  174. PERFECT CENTURY SDN BHD
  175. PERFECT VIEW DEVELOPMENT SDN BHD
  176. PERFORMANCE COMPACT SDN BHD
  177. PERISAI BERNAS (M) SDN BHD
  178. PERUMAHAN BENTONG SDN BHD
  179. PERUMAHAN SUNGAI UDANG SDN BHD
  180. PERUMAHAN TEKNIK VILLA SDN BHD
  181. PESONA JASA SDN BHD
  182. PIONEER REGIONS SDN BHD
  183. PLANTIKA (M) SDN BHD PMC PROPERTIES SDN BHD
  184. (PASIR MAS CONSTRUCTION & DEVELOPMENT SDN BHD)
  185. PRAMAX PROPERTIES SDN BHD
  186. PRISMA VIRGO SDN BHD
  187. PRONET ENTERPRISE SDN BHD
  188. PRUDENT IDEA SDN BHD
  189. PUNCAKMAN SDN BHD
  190. RADIANT RICH CORPORATION SDN BHD
  191. RCY RESOURCES SDN BHD
  192. RENTAK ARENA DEVELOPMENT SDN BHD
  193. RENTAK ASLI SDN BHD
  194. RESOLUTE FORTUNE SDN BHD
  195. RHEA ZADANI CORPORATION SDN BHD
  196. RIMBA ANGKASA SDN BHD
  197. RIMBUN KISANA DEVELOPMENT SDN BHD
  198. ROMASRA SDN BHD
  199. RUMPUN NIRWANA SDN BHD
  200. S.D DEVELOPMENT SDN BHD
  201. SALAM PROPERTIES SDN BHD
  202. SANUMURNI DEVELOPMENT SDN BHD
  203. SARATOGOA SENDIRIAN BERHAD
  204. SAUJANA PERMAI DEVELOPMENT SDN BHD
  205. SAZ CORPORATION SDN BHD
  206. SCENIC MARINA SDN BHD
  207. SE PURNAMA DEVELOPMENT SDN BHD
  208. SEBERKAS PROPERTIES SDN BHD
  209. SEGMEN KUALITI (M) SDN BHD
  210. SENTANG JATI SDN BHD
  211. SEPEKAN SDN BHD
  212. SERAMBI PADU SDN BHD
  213. SERI TEMIN DEVELOPMENT CORPORATION (M) SDN BHD
  214. SETIA MEGA DEVELOPMENT SDN BHD
  215. SIJORI HOLDINGS SDN BHD
  216. SIMBOL DINAMIK SDN BHD
  217. SIMPULAN CEMERLANG SDN BHD
  218. SISTEM DUTA SDN BHD
  219. SOE BROTHERS DEVELOPMENT SDN BHD
  220. SP UIA SDN BHD
  221. SPS SETIA SDN BHD
  222. SRI HAWA PROPERTIES SDN BHD
  223. SUARA MAKMUR SDN BHD
  224. SUASANA EHSAN (M) SDN BHD
  225. SUPER LION ENTERPRISE SDN BHD
  226. SUPREME PRECIOUS SDN BHD
  227. SUREMAX LAND SDN BHD
  228. SUTERA BANGSA SDN BHD
  229. SWEE TAT INDUSTRIES SDN BHD
  230. SWIS RESOURCES DEVELOPMENT SDN BHD
  231. SYARIKAT MUHAMMAD HAMZAH SDN BHD
  232. SYEDEX CORPORATION SDN BHD
  233. T.J PLAZA SDN BHD
  234. TAIPAN VILLAGE DEVELOPMENT SDN BHD
  235. TANCO DEVELOPMENT SDN BHD
  236. TANJONG UPAYA SDN BHD
  237. TCW CAPITAL SDN BHD
  238. TEGAS SEJATI SDN BHD
  239. TEKUN GLOBAL SDN BHD
  240. THE PRIVATE RESIDENCE SDN BHD
  241. TIAN LI DEVELOPMENT SDN BHD
  242. TIARA SUKMA SDN BHD
  243. TIMBUNAN ALAM PROPERTY SDN BHD
  244. TOP IMPRESSION SDN BHD
  245. TOTALHILL SDN BHD
  246. TOWARDS PAVILION SDN BHD
  247. TPG RESOURCES SDN BHD
  248. TRADISI DEVELOPMENT (M) SDN BHD
  249. TROPICAL RANKING SDN BHD
  250. TYSS- AIN SDN BHD
  251. UMYKHA CORP SDN BHD
  252. UNITED ALLIED DEVELOPMENT SDN BHD
  253. USAHA SINERGI SDN BHD
  254. USBU JUWANA DEVELOPMENT SDN BHD
  255. USRA ASSOCIATES SDN BHD
  256. VALUED CITY DEVELOPMENT SDN BHD
  257. VORPAC SDN BHD
  258. WANA PROPERTIES SDN BHD
  259. WAWASETIA SDN BHD
  260. WELDTECH ENGINNERING (M) SDN BHD
  261. WENG SHUN DEVELOPMENT SDN BHD
  262. WIDEGREEN PROPERTIES SDN BHD
  263. WINFAST CORPORATION SDN BHD
  264. WING HUP HING DEVELOPMENT SDN BHD
  265. Y & Y DEVELOPMENT SDN BHD
  266. Y K LAND SDN BHD
  267. ZHINMUN SDN BHD